Unge ildsjæle repræsenteret ved fejring af Randers’ landsbyer

Landsbyudvikling og engagement i lokalsamfundet appellerer ikke kun til 30-plus-segmentet i Randers Kommune. Ved landdistriktskonference i Purhushallen deltog bl.a. et par unge piger fra Harridslev Rideklub. 21-årige Josefine Gade var en af dem, der var kommet for bl.a. at få inspiration til udvikling af rideklubben, som hun er stævneformand for.

25. april 2017

”Jeg så programmet til konferencen, og syntes, at det lød rigtig spændende med de indlæg og temaer, der var planlagt – og så var vi jo også nomineret i kategorien ”Årets Initiativ”. I Harridslev Rideklub er vi altid interesserede i at høre om andres gode erfaringer og ikke mindst nye projektmuligheder, der kan udvikle klubben i en positiv retning”, siger Josefine Gade.

Helt konkret arbejder Harridslev Rideklub med udvikling af klubbens faciliteter. Der er kommet en hal og nye udendørs faciliteter er også undervejs. Harridslev Rideklub samarbejder desuden med lokalområdets idrætsforening, SMIFF, om bl.a. parkering og stisystemer. Noget som også skal komme hele byen til gode:

”Vi har ikke noget forsamlingshus i Harridslev. Derfor arbejder vi på at skabe et nyt samlingspunkt i byen ved bl.a. at tænke rideklubben og idrætsforeningen tættere sammen”, fortsætter Josefine Gade.

Til trods for sine blot 21 år, er Josefine Gade dybt engageret i lokalsamfundet i Harridslev. Fællesskabet i rideklubben og arbejdet i den lokale Brugs gør, at hun har et stærkt og vedvarende tilhørsforhold til Harridslev:

”Jeg er lige nu i gang med et HGS-forløb på Tradium med elevplads i Brugsen i Harridslev, men jeg kommer sandsynligvis til at flytte til enten Aarhus eller Aalborg, når jeg skal læse videre. Men det er helt sikkert, at det fællesskab, som jeg er en del af her i Harridslev, vil betyde, at jeg kommer til at holde fast i byen, og vil fortsætte med at bruge meget af min tid her”, slutter Josefine Gade.