Uggelhuse, Ammelhede, Virring, Langkastrup og Floes vil have højhastighedsbredbånd

Torsdag d. 15. juni mødtes repræsentanter for ovennævnte landsbyer for at drøfte mulighederne for at komme på landkortet for højhastighedsbredbånd. Hvad angår bredbånd må området i den østlige del af kommunen pt. tage til takke med lave hastigheder, hvilket man nu ønsker at ændre på.

Lokale ildsjæle med bredbåndsvisioner

20. juni 2017 - Oprettet af admin

Til mødet dukkede i alt seks mand op fra lokalområdet samt kommunens bredbåndskoordinator. Det blev til gode snakke om, hvorfor det giver mening at arbejde for at få en bedre internetopkobling.

For stadig flere virksomheder har det stor betydning, da mere og mere arbejde foregår digitalt. En virksomhed i Uggelhuse har f.eks. seks personer ansat til kontorarbejde, og her vil det gøre en verden til forskel at få hurtigere og mere stabilt internet. Der blev også snakket om, at man har oplevet, at folk fravælger at flytte til området, eftersom der ikke tilbydes internet, der muliggør den ønskede måde at leve på.

Konkret vil man undersøge, hvorvidt der blandt områdets beboere er stemning for at sammensætte et projekt, der kan søge midler gennem Energistyrelsens Bredbåndspulje. For at komme i betragtning til denne kræves der lokal opbakning. Bor du i området, kan du derfor muligvis forvente at blive inviteret til borgermøde om emnet i løbet af sommeren.