Så er det tid til næste runde borgerbudgettering!

Mangler jeres landsby 50.000 kr., og vil I gerne have flere borgere til at engagere sig i den lokale udvikling? Så er borgerbudgetteringspuljen måske lige noget for jeres landsby. Der inviteres nu til årets anden ansøgningsrunde.

Billede fra borgerbudgettering i Tebbestrupkær

20. juni 2017 - Oprettet af admin

Sidste år uddeltes der midler til fem landsbyer og et klyngesamarbejde for i alt 350.000 kr. I år er der samme beløb i puljen. Målet er at få flere borgere i landsbyerne til på demokratisk vis at deltage i den lokale udvikling. Dette kan samtidig skabe et godt grundlag for varigt engagement. Hele humlen er, at man ikke søger midler til et konkret projekt, men derimod beskriver, hvordan man vil nå målet. Deadline for ansøgninger er 4. september 2017.

Blandt sidste rundes vindere er bl.a. Væth, der modtog 50.000 kr. Ved første borgermøde blev det diskuteret, hvad midlerne skulle gå til. Og som kasserer for den lokale borgerforening Lisbeth V. Pedersen udtrykker det:

"Så dukkede der flere personer op, end hvis vi f.eks. holder generalforsamling. Og dem der dukker op, er vel at mærke dem, der også kan se en fordel ved, at vi bruger hinanden og de fælles beslutninger for, hvad der skal ske for vores by."

Håbet er, at tiltaget vil give byen mere sammenhold og borgerne mere lyst til at være en del af livet i byen. Blandt de projekter borgerne i Væth lige nu har på bordet, var der særligt stor opbakning om planerne for et område med halvtag, hvilket vil give de lokale klubber et sted at mødes.

For at komme i betragtning til puljen, skal alle borgere have mulighed for at involvere sig, komme med forslag og deltage i afstemning om, hvilke projekter man ønsker at arbejde videre med.

Læs mere om borgerbudgettering og find ansøgningsskemaet her