Modernisering af forsamlingshuset har styrket fællesskabet

I Ø. Velling kunne borgerne i weekenden fejre, at byens eneste tilbageværende samlingssted - forsamlingshuset, er renoveret og i tip top stand til at danne ramme om aktiviteter og fællesskaber i rigtig mange år fremover også.

10. oktober 2016

Ud over at de fysiske rammer har fået et flot løft, så har det været mindst lige så fantastisk at opleve hvordan borgerne har stået sammen om projektet, og alle de nye aktiviteter det har ført med sig.

Her kan bl.a. nævnes både søndagsbrunch og cafe aftner, som begge har stor opbakning fra byens borgere - og tilmed gæster fra de omkringliggende landsbysamfund.

Finansiering

Det er lykkedes borgerne at gennemføre et projekt med et budget på knap 1,5, mio. kr.

Penge som er hentes hjem fra mange forskellige fonde og puljer. Bl.a. LAG Randers-Favrskov og Vindmøllerådet i Randers Kommune, har støttet projektet.

Det har været et stort arbejde at holde styr på regnskab og finansieringskilder, og håndværkerne er blevet holdt i kort snor, for ikke at overskride projektet. Omvendt har det betydet at rigtig mange har involveret sig med sponsorater af konkret ting, og med deres frivillige arbejdskraft.

Projektet er et førsteklasses eksempel på hvad man kan i landsbyerne, når alle støtter op om fællesskabet.

Indvielsen

I lørdags kunne borgene så holde fest og fejre deres nyrenoverede samlingssted, med taler, kage og rød løber. Det var en fantastisk dag, som blev fuldt af TV2 Østjylland.

Du kan se indslaget fra TV2 Østjylland via linket her