Landsbyklyngen Kronjylland holder opstartsmøde med inspiration fra førende klyngeekspert

Onsdag d. 26. oktober 2016 kl. 17.00 sættes der for alvor fart på etableringen af et ambitiøst klyngeprojekt i Randers Kommune, hvor hele 12 landsbyer mødes for at forme et landsbyfællesskab, der kan få stor betydning for lokalsamfundenes fremtid.

Landsbyklyngen KRONJYLLAND

04. oktober 2016 - Oprettet af Mette Freja Hansen

Opstartsmødet vil være det første store afsæt for at etablere en landsbyklynge, der kommer til rumme masser af mulighed for projektfællesskab, branding af de enkelte landsbyer og landsbyklyngen, udnyttelse af et stort netværk i de 12 landsbyer og at kunne samles om fælles behov, ønsker og potentialer.

Som appetitvækker for landsbyerne er landsbyforsker Lea Holst Laursen fra Aalborg Universitet inviteret til at sætte rammerne for hvad en landsbyklynge er, hvad den kan bruges til og ikke mindst hvilke erfaringer, der allerede er opnået rundt om i de danske landsbyer.

I 2015 udgav Lea Holst Laursen rapporten ”Landsbyklynger som Udviklingsstrategi – Muligheder og Barrierer”

Opstartsmødet i Landsbyklyngen KRONJYLLAND finder sted på Korshøjskolen i Harridslev – onsdag d. 26. oktober 2016, kl. 17.00 – 21.30

Alle interesserede i de 12 landsbyer er meget velkomne.

 

Landsbyklyngen KRONJYLLAND er landsbyerne: Mellerup – Tvede – Harridslev – Støvring – Lindbjerg – Linde – Mejlby – Albæk – Østrup – Vestrup – Gimming – Tjærby