Jeg kan godt lide at sætte ting i gang

Sådan siger iværksætteren Helle Hansen, der netop har sagt sit job op for at satse fuldt ud på sin og broderens gårdbutik i det gamle mejeri i Drastrup.

29. januar 2016 - Oprettet af Steven Holst

Siden begyndelsen af september sidste år har man kunnet besøge ”Fru Hansens Gårdbutik” lige uden for Drastrup. Fru Hansen hedder Helle til fornavn, og hun købte stedet sammen med sin bror for et års tid siden. En omfattende istandsættelse af lokalerne har gjort det muligt at åbne ikke alene en butik med lokale fødevarer, men også café, galleri, salg af brugskunst mv.

En levende butik
”Der skal være gang i den. Jeg kan godt lide at være på og sætte ting i gang,” fortæller Helle Hansen. Derfor har hun haft en ambition at skabe ikke blot en gårdbutik, men et aktivitetssted, der tiltrækker mange mennesker. Det gør hun bl.a. ved at sælge brugskunst, vin og malerier i kommission.
”Det skal være en levende butik. Varerne skal ikke stå på hylderne i fem år,” fastslår Helle Hansen, der jævnligt evaluerer salget med producenterne og jævnligt skifter ud i varesortimentet.

Flere om arbejdet
Flere lokale har vist interesse for stedet. Således har f.eks. en smykkesælger og en lokal kvinde med tilknytning til Columbia henvendt sig med ønsket om at lave foredrag om deres respektive emner. Og Helle Hansen inviterer gerne indenfor.
”Men jeg vil gerne, at det er dem, der tager initiativet og står for invitationerne osv., så det ikke er mig, der skal klare det hele,” forklarer hun. Stedet vil have godt af aktiviteten, men der er grænser for, hvor meget hun selv kan nå at arrangere, når alt det andet skal passes.

Mad skal laves fra bunden
Helle Hansen er født og opvokset på en gård med heste, køer og grise.
”Jeg er en af seks søskende, og vores mor lavede altid maden fra bunden,” fortæller Helle Hansen. Og den baggrund er en medvirkende årsag til hendes nuværende fødevaresortiment i gårdbutikken. Her sælger hun f.eks. kød fra frilandsgrise og andre fritgående dyr samt en del økologiske produkter primært fra lokale producenter.
”Det skal smage godt!,” fastslår hun og fortæller, at hun trods travlhed i butikken ofte selv bruger et par timer i køkkenet for at lave aftensmaden helt fra bunden.

Mange positive tilkendegivelser
Kunderne har taget rigtig godt imod Helle Hansens gårdbutik, og mange giver udtryk for, at det er dejligt, at der er kommet et sted i nærheden med specialiteter. Mange benytter også lejligheden til at få en kop kaffe og lidt at spise i caféen.
”Det går bedre og bedre, og december måned var rigtig god,” siger Helle Hansen, som til stadighed får nye ideer til, hvordan stedet kan udvikles. Den sygeplejeuddannede indehaver overvejer således at udvide forretningsområdet med en lille sygeplejeklinik.
”Det er der plads til, for vi har et tomt kontor,” siger hun og tilføjer:
”Det kan godt være jeg har for mange ideer, men man må prøve noget,” slutter Helle Hansen.
Du kan besøge gårdbutikkens hjemmeside på www.fru.dk eller finde Fru Hansens Gårdbutik på Facebook.

Helle Hansen i gårdbutikkens haveafdeling. Nedenfor kan du se et par billeder fra Helle Hansens gårdbutik.