Gode historier fra Havndal

Ove Knudsen fra Havndal indledte lørdagens Landdistriktskonference med at fortælle om nogle af de gode ting der sker i Havndal og omegn.

Ove Knudsen fra Havndal - og Lyshøj Mølle.

20. april 2016

Ove fortalte om området, dets servicetilbud, forretningsliv og Lyshøj Mølle. Møllen er renoveret af lokale ildsjæle med bistand fra fonde. De er nået langt i processen.

Der er ca. 900 indbyggere i Havndal by og ca 1.300 i hele området. Byen bobler af liv med mange butikker og 22 forskellige foreninger. Foreningerne har en god tradition for at samarbejde, og der bakkes op om lokale initiativer. Der har lige været bierfest med mere end 600 deltagere. Senest har der i weekenden været et foredrag i den lokale hal med mange fremmødte. De ved at de skal bakke op om initiativerne.

Estraden

Estraden er lavet af den lokale håndværker- og borgerforening. Estraden betyder "opbygget lav forhøjning til offentlig optræden", og er bygget i 1937. Den var oprindeligt opført i træ, men blev gennemrenoveret i 1978. Stedet er i dag et meget brugt samlingssted.

 Lyshøj Mølle

Lyshøj Mølle er ved at blive renoveret for flere mio. Kr, hvoraf der er nu er samlet de to første mio. De mangler fortsat at få lavet vingerne og møllehatten. De frivillige har brugt mere end 8.000 timer på arbejdet og håndværket er i top.

Du kan besøge Lyshøj Mølles hjemmeside her