Det er nu der kan søges til bedre bredbånd

Bredbåndspuljen er åben for ansøgning, så har du og dine naboer rigtig dårlig internetadgang, er det nu I skal snakke sammen og få lavet et projekt der kan give hele området bedre bredbåndsforbindelser.

15. juli 2016

Energistyrelsen udmynter den af regeringen afsatte Bredbåndspulje.

Bredbåndspuljen giver lokale sammenslutninger og kommuner mulighed for at søge økonomisk tilskud til bredbåndsprojekter.

Der er afsat i alt 200 mio. kr., hvoraf de 80 mio. kr. uddeles i runden i 2016, og 60 mio. i hhv. 2017 og 2018.

Der er ansøgningsfrist 31. oktober, men allerede 1. oktober er det tid til at få lagt jeres projekt op, så udbydere kan byde på det.

Randers Kommune understøtter meget gerne lokalområder i ansøgningsprocessen, og hører således meget gerne fra jer, hvis I er interesseret i at søge puljen.

Randers Kommune kan kontaktes på lms@randers.dk eller 89151545.

Hvem kan søge?

På energistyrelsens hjemmeside ses et kort over de adresser, der er berettiget til at søge puljen på nuværende tidspunkt. Styrelsen arbejder dog hele tiden på at forbedre kortet, og kvalificere de oplysninger de har om forbindelser på den enkelte adresse.

Du kan se hvilke adresser styrelsen vurderer kan søge her

I Randers Kommune er der få adresser som er søgeberettigede på nuværende tidspunkt, men Randers Kommune er i dialog med Energistyrelsen, om at få tjekket en lang række adresser som Randers Kommunes egen kortlægning viser, også burde være søgeberettigede.

Disse adresser er især placeret i området Mellem Øster Tørslev og Dalbyover, samt i området omkring Uggelhuse og Langkastrup.

Energistyrelsen opfordrer lokalområder, der mener, de er berettigede til at søge, om at forberede deres projekter, så de kan nå at søge, når det bliver afklaret, om adressen alligevel er søgeberettiget.

Det kan lyde lidt usikkert, men Randers Kommune opfordrer ligeledes til, at man igangsætter processen lokalt, da dette er en rigtig god mulighed for at få udbredt bedre bredbånd til de områder, der på nuværende tidspunkt ikke er attraktive nok til at udbyderne kommer på kommercielle vilkår.

I kan også selv kontakte styrelsen via deres hjemmeside, for at gøre dem opmærksomme på fejl ved netop jeres adresse.

Her kan du se en liste over de adresser Randers Kommune også mener kan søge puljen

Her kan du se adresserne på kort

Energistyrelsen

Energistyrelsens har lavet en hjemmeside til Bredbåndspuljen, hvor der findes gode beskrivelser af ansøgningsprocedure og vilkår.

Du kan læse meget mere om Bredbåndspuljen på Energistyrelsens hjemmeside