Kortlægning af mobildækningen i Randers Kommune

Med inspiration fra Ringkøbing-Skjern Kommune har Randers Kommune iværksat en kortlægning af mobildækningen af kommunen.

07. december 2015 - Oprettet af Steven Holst

Randers Kommune har iværksat en kortlægning af det mobile signal i kommunen. Det betyder, at der i vinteren 15/16 vil køre en bil rundt i hele kommunen med en boks på taget. Boksen indeholder ni mobiltelefoner koblet til forskellige netværk og operatører. På den måde bliver det muligt at kortlægge den reelle mobildækning i kommunen. Bilen vil samlet set tilbagelægge mere end 2.000 km. vej i kommunen.

Undersøgelsen er den første af sin art i kommunen og vil kunne hjælpe Randers Kommune med at stille krav til den kommende leverandør af kommunal mobiltelefoni til, hvor signalet skal gøres bedre i kommunen. Man får altså kortlagt såkaldte ”sorte huller”, hvor der vil skulle opstilles mobilmaster for at give en bedre mobildækning. Bilen, som du altså kan risikere at møde i disse dage, er et første skridt på vejen mod at opnå bedre mobildækning til glæde og gavn for borgere, virksomheder og Randers Kommune. Kommunen forventer, at man i løbet af 2017 vil kunne opleve en godt mobilsignal i ca. 98,5 % af kommunens areal.